Energielabel

Wat is een energielabel?

Een energielabel voor een woning geeft aan hoe energiezuinig de woning is. Vanaf 2008 is het verplicht om een woning te voorzien van energielabel bij de verkoop of verhuur. De waarde van het energielabel kunt u gebruiken om de prijs te bepalen voor de aan- of verkoop of huur / verhuur van een woning. U kunt op NUenergielabel de tarieven van energielabel adviseurs vergelijken en vrijblijvend een energielabel aanvragen. Een energielabel is tevens 10 jaar geldig.

 

Vul uw gegevens in

Vergelijk adviseurs
 
 
 
 

Verschillende klassen

Het energielabel voor een woning wordt aangegeven met klassen (A++ tot en met G) en kleuren (donkergroen tot en met rood). U ziet hieronder een voorbeeld van de classificering van het energielabel. De klassen geven aan hoe energiezuinig een woning is in vergelijking met soortgelijke huizen. Energielabel A++ (donkergroen) is zeer zuinig, energielabel G (rood) is zeer onzuinig. De energielabel adviseurs maken gebruik van de energie index om te bepalen welk energielabel uw woning heeft.

Certificering

Een gecertificeerd energielabel adviseur kan enkel een energielabel afgeven. Dit wordt gedaan in de vorm van een rapport conform de BRL9500 certificering met daarin de eigenschappen van de woning, gegevens van de adviseur en standaard adviezen om de woning energiezuiniger te maken. Daarnaast natuurlijk welk energielabel de woning heeft gekregen.

Het energielabel is gebouwgebonden en geeft, op basis van een berekening, informatie over de hoeveelheid energie die bij gestandaardiseerd gebruik van dat gebouw nodig is. Het betreft gebouwgebonden energiegebruik voor verwarming, warmwatervoorziening, verlichting, ventilatie en koeling. Het energielabel is maximaal tien jaar geldig.

Op NUenergielabel.nl kunt u een energielabel aanvragen bij een gecertificeerde energielabel adviseur. Vul hierboven de gegevens in en vergelijk de energielabel adviseurs en vraag vrijblijvend een energielabel aan.

Vul uw gegevens in
Vul uw gegevens in Vul soort woning en postcode in.
Vergelijk adviseurs
Vergelijk adviseurs Vergelijk de verschillende energielabel adviseurs.
Vraag een advies aan
Vraag een advies aan Vraag vrijblijvend een energielabel advies aan.
 
 

Recente aanvragen

Er is zojuist een aanvraag gedaan in Rotterdam door Dhr. CC Rottier
Er is zojuist een aanvraag gedaan in WestZAAN door Dhr. xx xxc
Er is zojuist een aanvraag gedaan in Maartensdijk door Mvr. G.H. Seldenrijk-Gijsbertsen
Er is zojuist een aanvraag gedaan in Wolphaartsdijk door Dhr. J.G. Hoogerland
Er is zojuist een aanvraag gedaan in Barendrecht door Dhr. AA Visser