Energielabel woning

Wat is een energielabel woning?

Energielabel woning is een energielabel dat specifiek voor woningen is bedoelt. Met het energielabel wordt aangegeven hoe energiezuinig uw woning daadwerkelijk is. Het energielabel woning is in 2008 veplicht gesteld. Bij de verkoop of verhuur van uw woning heeft u dus een energielabel nodig. Tot voor kort kon u uw huis verkopen of verhuren zonder een energielabel omdat hier verder geen sancties op stonden. Vanaf 2013 komt hier verandering in. Vanaf dan moet iedereen aantoonbaar een energielabel op zijn of haar woning hebben.

 

Vul uw gegevens in

Vergelijk adviseurs
 
 
 
 

Klassering

Het energielabel woning wordt, net als bij witgoed en auto's, aangegeven met de klassen (A++ tot en met G) en kleuren (donkergroen tot en met rood). U ziet hieronder een voorbeeld van de classificering van het energielabel. De klassen geven aan hoe energiezuinig een woning is in vergelijking met soortgelijke woningen. Energielabel A++ (donkergroen) is zeer zuinig, energielabel G (rood) is zeer onzuinig.

Afgifte energielabel

Een gecertificeerd energielabel adviseur kan enkel een energielabel woning afgeven. Dit wordt gedaan in een de vorm van een rapport conform de BRL9500 certificering met daarin de eigenschappen van de woning, gegevens van de adviseur en standaard adviezen om de woning energiezuiniger te maken. Daarnaast natuurlijk welk energielabel de woning heeft gekregen.

Verschil energielabel en EPA

Het energielabel woning is anders dan een Energie Prestatie Advies voor een woning. Het Energie Presatie Advies, tegenwoordig Maatwerkadvies energiebesparing genoemd, is een uitgebreider rapport. Hierin worden energiebesparende tips  gegeven en uitgelegd hoe deze gerealiseerd kunnen worden tegen welke kosten. Daarnaast wordt er een berekening gemaakt voor de periode waarin de investering zich heeft terugverdiend.

Op NUenergielabel.nl kunt u een energielabel aanvragen bij een gecertificeerd energielabel adviseur. Vul hierboven uw gegevens in en vergelijk de energielabel adviseurs en vraag vrijblijvend een energielabel offerte aan.

Vul uw gegevens in
Vul uw gegevens in Vul soort woning en postcode in.
Vergelijk adviseurs
Vergelijk adviseurs Vergelijk de verschillende energielabel adviseurs.
Vraag een advies aan
Vraag een advies aan Vraag vrijblijvend een energielabel advies aan.
 
 

Recente aanvragen

Er is zojuist een aanvraag gedaan in Rotterdam door Dhr. CC Rottier
Er is zojuist een aanvraag gedaan in WestZAAN door Dhr. xx xxc
Er is zojuist een aanvraag gedaan in Maartensdijk door Mvr. G.H. Seldenrijk-Gijsbertsen
Er is zojuist een aanvraag gedaan in Wolphaartsdijk door Dhr. J.G. Hoogerland
Er is zojuist een aanvraag gedaan in Barendrecht door Dhr. AA Visser