Energielabel adviseur

Wat doet een energielabel adviseur?

Een energielabel adviseur is een gecertificeerd adviseur die een energielabel of een Energie maatwerkadvies mag en kan afgeven voor uw woning. Het verkrijgen van een energielabel kan u bij de aan- of verkoop van een woning gemiddeld 3% in prijs schelen.

Op NUenergielabel.nl is het mogelijk om diverse energielabel adviseurs te vergelijken en vrijblijvend een energielabel of maatwerkadvies aan te vragen.

 

Vul uw gegevens in

Vergelijk adviseurs
 
 
 
 

Hoe wordt de energielabel klasse bepaald?

Voor het afgeven van een energielabel voor een woning kijkt de energielabel adviseur naar diverse zaken in en rondom de woning. De opgenomen data worden middels een computerprogramma verwerkt en die berekend de energie-index van de woning. Deze energie-index bepaalt in welke energielabelklasse (A++ tot en met G) de woning valt. De energielabel adviseur neemt de gegevens op in een rapport en geeft daarbij ook een aantal energiebesparingstips. Daarnaast moet de adviseur het energielabel registreren in een speciale databank waarna de eigenaar van de woning de energielabel ontvangt.

Om een energielabel te mogen afgeven moet de energielabel adviseur volgens de BRL 9500 norm zijn gecertificeerd. Alle aangesloten adviseurs bij NUenergielabel.nl zijn daarom volgens deze norm gecertificeerd.

Toevoegende besparingtips
Als u specifieke energie besparingstips wilt hebben en aanbevelingen waarop u uw woning daadwerkelijk moet aanpassen om deze zo energie zuinig te maken dan heeft een Energie Prestatie Advies nodig. Hierbij onderzoekt de adviseur energiemaatregelen die kunnen bijdragen voor energiebesparing en comfort. Een energielabel adviseur berekent voor u ook de hoogte van de toekomstige energiebesparing en hij geeft een indicatie van de comfortverbetering. Een energielabel adviseur vertelt u bovendien in hoeveel tijd u een energiemaatregel terugverdient en op welke premies u eventueel aanspraak kunt maken.

Vul uw gegevens in
Vul uw gegevens in Vul soort woning en postcode in.
Vergelijk adviseurs
Vergelijk adviseurs Vergelijk de verschillende energielabel adviseurs.
Vraag een advies aan
Vraag een advies aan Vraag vrijblijvend een energielabel advies aan.
 
 

Recente aanvragen

Er is zojuist een aanvraag gedaan in Rotterdam door Dhr. CC Rottier
Er is zojuist een aanvraag gedaan in WestZAAN door Dhr. xx xxc
Er is zojuist een aanvraag gedaan in Maartensdijk door Mvr. G.H. Seldenrijk-Gijsbertsen
Er is zojuist een aanvraag gedaan in Wolphaartsdijk door Dhr. J.G. Hoogerland
Er is zojuist een aanvraag gedaan in Barendrecht door Dhr. AA Visser