EPA

Wat is het Energie Prestatie Advies (EPA)?

EPA staat voor Energie Prestatie Advies en is een energiebesparing maatwerkadvies voor uw woning. Tegenwoordig wordt gesproken over het Maatwerkadvies energiebesparing. Het advies wordt afgegeven door een gecertificeerd EPA adviseur die conform de BRL9500 certificering het advies uitbrengt. In het rapport wordt precies aangegeven welke maatregelen u moet treffen om uw woning of gebouw zo energiezuinig mogelijk te maken, meer wooncomfort te verschaffen en het binnenklimaat te verbeteren. Hoe energiezuinig een gebouw is wordt gemeten met de energieprestatiecoëfficiënt.

Een Energie Prestatie Advies (Maatwerkadvies energiebesparing) is voornamelijk zinvol voor woningen die voor 1990 gebouwd zijn. De maatregelen die getroffen kunnen worden voor deze woningen zijn bijvoorbeeld dubbelglas, hoogrendementsketel of spouwisolatie. Daarnaast wordt ook uiteengezet binnen welk termijn de investering is terug verdiend op uw gas en elektrisch. Alle maatregelen die u treft voor de energiezuinigheid van uw woning dragen ook bij aan de waardevermeerdering van de woning.

 

Vul uw gegevens in

Vergelijk adviseurs
 
 
 
 
Verschil EPA en Energielabel

Een Energie Prestatie Advies (Maatwerkadvies energiebesparing) is iets anders dan een energielabel voor uw woning. Het Energie Prestatie Advies omvat maatregelen die u kunt uitvoeren om het pand energiezuiniger te maken. En het energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning is. Het maatwerkadvies is uitgebreider en omvat veel maatregelen welke te treffen zijn, maar het energielabel is weer verplicht bij de verkoop van een woning.

Vul uw gegevens in
Vul uw gegevens in Vul soort woning en postcode in.
Vergelijk adviseurs
Vergelijk adviseurs Vergelijk de verschillende energielabel adviseurs.
Vraag een advies aan
Vraag een advies aan Vraag vrijblijvend een energielabel advies aan.
 
 

Recente aanvragen

Er is zojuist een aanvraag gedaan in Rotterdam door Dhr. CC Rottier
Er is zojuist een aanvraag gedaan in WestZAAN door Dhr. xx xxc
Er is zojuist een aanvraag gedaan in Maartensdijk door Mvr. G.H. Seldenrijk-Gijsbertsen
Er is zojuist een aanvraag gedaan in Wolphaartsdijk door Dhr. J.G. Hoogerland
Er is zojuist een aanvraag gedaan in Barendrecht door Dhr. AA Visser