Hoe wordt het energielabel bepaald?

Om een geldig energielabel te krijgen moet de eigenaar van de woning of het gebouw contact opnemen met een gecertificeerd energielabeladviseur. De adviseur neemt dan de woning of het gebouw op, en voert de gegevens in een speciaal daarvoor ontwikkeld computerprogramma in. Dit programma berekent de energie-index van de woning of het gebouw.

Deze energie-index bepaalt in welke energielabelklasse (A++ tot en met G) het gebouw valt. De adviseur moet het energielabel ook registreren in een speciale databank. Daarna ontvangt de eigenaar het energielabel.

De energielabeladviseur is volgens de BRL 9500 gecertificeerd. Het BRL 9500 bestaat uit meerdere delen. BRL 9500-1 is genoeg voor het afgeven van een energielabel. Als de adviseur ook een Maatwerkadvies energiebesparing wil af kunnen geven dan moet deze ook BRL 9500 2/3/4 gecertificeerd zijn.

Ook de software waarmee het energielabel wordt bepaald moet zijn goedgekeurd, dit volgens de BRL 9501.

 
» Wat is NUenergielabel.nl » Is een energielabel nuttig? » Is een energielabel verplicht? » Hoe wordt het energielabel bepaald? » Energielabel of Maatwerkadvies » Kosten energielabel en maatwerkadvies » Geldigheidsduur energielabel » Wat houdt Maatwerkadvies energiebesparing in? » Maatwerkadvies is niet zelfde als energielabel woning » Europese richtlijn energieprestatie van gebouwen
 
Vul uw gegevens in
Vul uw gegevens in Vul soort woning en postcode in.
Vergelijk adviseurs
Vergelijk adviseurs Vergelijk de verschillende energielabel adviseurs.
Vraag een advies aan
Vraag een advies aan Vraag vrijblijvend een energielabel advies aan.
 
 

Recente aanvragen

Er is zojuist een aanvraag gedaan in Rotterdam door Dhr. CC Rottier
Er is zojuist een aanvraag gedaan in WestZAAN door Dhr. xx xxc
Er is zojuist een aanvraag gedaan in Maartensdijk door Mvr. G.H. Seldenrijk-Gijsbertsen
Er is zojuist een aanvraag gedaan in Wolphaartsdijk door Dhr. J.G. Hoogerland
Er is zojuist een aanvraag gedaan in Barendrecht door Dhr. AA Visser